معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اراک - برگزاری جلسه هم اندیشی با موضوع تبیین سند دانشگاه اسلامی در واحد اراک

معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اراک -  برگزاری جلسه هم اندیشی با موضوع تبیین سند دانشگاه اسلامی در واحد اراک
امام مهدی (عج) : منم که زمین را از عدالت لبریز می‏ کنم، چنان که از ستم آکنده است.

جلسه هم اندیشی با موضوع تبیین سند دانشگاه اسلامی به همت معاونت فرهنگی ودانشجویی  و با همکاری کانون بسیج اساتید واحد اراک با حضور استادان در سالن جلسات حضرت امام خمینی(ره) دانشگاه آزاداسلامی اراک برگزارشد.

دکترفرانک سیدی رئیس اداره مطالعات و پژوهش‌های فرهنگی واحد اراک در جلسه هم‌اندیشی اظهار کرد: پیرو صحبت‌های مقام معظم رهبری ومصوبه سال1376 شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسه‌ای را تشکیل داد که مصوبه جلسه از این قرار است که چون جامعه ما، جامعه‌ی اسلامی است و همه‌ی دانشگاه‌ها کلیتی دارند، عاملی که در کشورهای مختلف دانشگاهی را از دانشگاه دیگر متمایز می‌کند بحث ارزش‌ها، هنجارها و فرهنگ‌های هر جامعه‌ای است.

وی افزود: این سند اصولا مبنا و جهان‌بینی را مطرح می‌کند که دانشگاه باید در آن راستا حرکت کند زیرا دانشگاه وظیفه‌ی تعلیم و تربیت را بر عهده دارد و به عنوان مهم‌ترین نهادی است که می‌تواند هویت‌ساز باشد، در این راستا قبل از سخنان رهبری در سال ۷۶ شورای عالی انقلاب فرهنگی متولی این کار شد به همین منظور شورای عالی انقلاب اسلامی در دانشگاه‌ها تشکیل و مصوب شد که پیش‌نویسی از این سند فراهم شود.

رئیس اداره مطالعات و پژوهش‌های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اراک تصریح کرد: اعضای شورای اسلامی دانشگاه‌ها اعم از دانشگاه آزاداسلامی، پیام‌نور، علمی کاربردی، جهاد دانشگاهی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و علم و فناوری سند را آماده کردند که در سال ۷۷ اصلاحاتی در آن صورت گرفت و آخرین نسخه سند فراهم شد، در سال ۹۲ به دانشگاه‌ها ابلاغ شد و طی مصوبه آخر از دانشگاه‌ها درخواست شده که در این راستا برنامه‌ریزی کنند و گزارش را به صورت ۶ ماهه و سالیانه به شورای سیاست گذاری دانشگاه آزاد اسلامی و شورای انقلاب فرهنگی اعلام کنند همچنین سند در سال ۹۷ به مرحله‌ی اجرا می‌رسد.

سیدی بیان کرد: سند شامل چند بخش است، یک قسمت چشم‌انداز ، اهداف کلان و...دارد،که در نهایت در این سند دانشگاه را بر اساس یک سیستم در نظر می‌گیردو از آنجا که هر سیستم خرده سیستم‌هایی دارد سیستمی که در این سند در نظر گرفته شده است،سیستم فرهنگی تربیتی، آموزشی، پژوهشی  و تکنولوژی و در نهایت مدیریت است.

وی ادامه داد: بر اساس این چهار سیستم برنامه‌ریزی ها صورت گرفته و راهبردها مشخص شده همچنین اقداماتی در هر خرده سیستم برای سیستم ها در نظر گرفته شده است.

آن چیزی که در سند آمده است این است که دانشگاه نماد بالای علم در کشور است، یعنی هویت ساز است،تربیت افراد متخصص و متعهد را بر عهده دارد، باید تولید و انتشار علم و فناوری در خدمت جامعه باشد و باید پاسخگوی نیازهای جامعه باشد.

رئیس اداره مطالعات و پژوهش‌های فرهنگی خاطر نشان کرد: جهان بینی ما در کشورمان یک جامعه اسلامی است به همین سبب دانشگاه باید در این راستا حرکت کند و راهبردهایش را بر اساس جهان بینی اسلامی تعیین کند، از جمله مواردی که در این سند تاکید شده است این است که باید اصول اعتقادی و احکام اسلامی در تمامی ابعاد دانشگاه، خردورزی و عقلانیت مبتنی بر عقلانیت اسلامی باشد، همچنین به تقدم تزکیه بر تعلیم نیز تاکید شده است.

سیدی بیان کرد: توجه به منافع و مصالح ملی بر منافع فردی، تمدن سازی دانشگاه و عدالت محوری در بخش‌های مختلف دانشگاه تاکید شده که اولین بخش سند بخش فرهنگی است که در نهایت این سند دانشگاه را بر اساس یک سیستم در نظر می‌گیرد و از آنجا که هر سیستم خرده سیستم هایی دارد، سیستمی که در این سند در نظر گرفته شده است سیستم فرهنگی، تربیتی، آموزشی، تکنولوژی، پژوهش و در نهایت مدیریت است.

رئیس اداره مطالعات و پژوهش‌های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اراک ادامه داد: اولین بخش سند بحث فرهنگی است که به آن تاکید شده است، از جمله چشم اندازهایی که برای دانشگاه‌ها تعیین شده است، دانشگاه دارای اساتیدی متدین، عالم، عدالت‌گر و آزاداندیش، تربیت‌یافته در مکتب اسلام و انقلاب، مسئولیت پذیر در عرصه‌های سیاسی، اجتماعی و تربیت متخصصانی متدین و دانشمندانی برتر است.

سیدی تصریح کرد: از جمله چشم‌انداز فرهنگی، تربیتی توجه به تربیت انسانی خردورز، آزاداندیش و خلاق با اعتماد به نفس علمی و ملی بالا، تعیین کننده‌ی استقلال ملی و خودکفایی کشور، برخورداری از هویت تمدن اسلامی و ایرانی ، متعهد به آرمان‌های انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی است.

وی بیان کرد: چشم انداز آموزشی این سند برخورداری از اساتیدی متعهد، انقلابی، متدین و مولد علم نافع، عدالت‌خواه و آزاداندیش تربیت یافته در مکتب اسلام و انقلاب، مسئولیت پذیر در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی با تدابیر تربیت دانش آموختگان متعهد ومتخصص، خلاق و کارآفرین است همچنین چشم‌انداز پژوهش و فناوری، پیشتاز در عرصه‌ی تولید و مرزهای دانشگاه، پیشتاز نهضت نرم افزاری با جذب و تربیت متخصصانی نوآموز و توانمند در خط تعیین چالش‌های علمی و بین المللی و دانشمندانی برتر در عرصه‌های مورد نیاز کشور است.

رئیس اداره مطالعات و پژوهش‌های فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اراک افزود: چشم انداز مدیریتی این سند توازن و   نظام مند کردن بخش‌های مختلف، عدالت محور و کارآمد بودن در خدمت منافع ملی، کارآفرین و ارتقادادن بعد علمی و اخلاقی انسانی مطرح شده است، در این سند اهداف کوتاه مدت بیان نشده است، بحث نهادینه سازی خیلی مهم است زیرا تا زمانی که چیزی نهادینه نشود، رفتار نمود بیرونی پیدا نمی‌کند بنابراین اگر بخواهیم دانشگاه، اسلامی باشد باید شاخص‌های دانشگاه اسلامی را در درون افراد نهادینه کنیم، اگرنهادینه نشود شاید در ظاهر وجود داشته باشد اما در رفتار باورش وجود ندارد.سیدی تصریح کرد: در هر سندی بحث بودجه، هزینه و مسائل اقتصادی مطرح نمی‌شود بنابراین در این سند هم مشخص نشده است.

ثبت شده در تاریخ : ۱ / ۹ / ۱۳۹۷ ساعت : ۲۲:۲۵ - تعداد بازدید : 24