معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک - همایش «روانشاسی بلوغ عاطفی» در واحد اراک برگزار شد

امام محمد باقر (ع) : سخن طیب و پاکیزه را از هر که گفت بگیرید،‌ اگر چه او خود،‌ بدان عمل نکند.

همایش «روانشاسی بلوغ عاطفی» به همت دفتر فرهنگ اسلامی دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاداسلامی واحد اراک با حضور استادان و دانشجویان این واحد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری آنا، روانشناس و سخنران این همایش گفت: «بلوغ عاطفی و دستیابی به پختگی روابط انسانی مهم‌ترین خصیصه هر فرد است که برای بهبود و توسعه رفتار عقلایی باید به‌صورت هدفمند در مدارس و خانواده‌ها دنبال شود.»

علی نقی‌زاده افزود: «بلوغ روانی در ابعاد عاطفی، جنسی و سایر مسائل پیوست عمیقی با تفاوت‌های جنسی، فرهنگی و جغرافیایی دارد و از سن 11 تا 13 سالگی شکل می‌گیرد.»

وی اظهار کرد: «از زمان شکل‌گیری بلوغ عاطفی تا زمان ازدواج که به‌طور تقریبی 28 تا 34 سالگی است، فشارهای عاطفی و روانی زیادی برای افراد به وجود می‌آید.»

این پژوهشگر روانشناس ادامه داد: «مجاری آزاد اطلاعاتی اکنون شرایط دسترسی آسان به اطلاعات جنسی را مهیا کرده و به‌همین خاطر تدوین راهبردهای پیشگیرانه از آسیب و بحران‌های جنسی به عنوان یک ضرورت مهم احساس می‌شود.»

نقی‌زاده تصریح کرد: «ازدواج سفید از آسیب‌ها و تهدیدهای شهرهای بزرگ کشور است که در این راستا دو نفر بدون تشکیل زندگی واقعی در کنار هم هستند و نیازهای عاطفی و جنسی یکدیگر را برطرف می‌کنند اما اقبالی برای ازدواج به ویژه از سوی مردان وجود ندارد.»

وی ادامه داد: «تفکر باربی بودن (نوعی عروسک غربی) به شدت در بین دختران جوان حاکم شده و این امر تمایل به ازدواج و زادآوری را با هدف حفظ اندام کم می‌کند و باید از سوی مسئولان امر برای آن چاره‌اندیشی شود.»

این محقق روانشناس اضافه کرد: «با این روند ایران در چند سال آینده به یک جامعه پیر تبدیل خواهد شد که می‌طلبد برنامه‌ریزی و سیاست‌های صحیح ویژه‌ای در این راستا اندیشیده شود.»

نقی‌زاده گفت: «تدوین برنامه‌های حمایتی از مادران شاغل برای ترغیب آنان به زادآوری بیشتر و وقات‌گذارانی مناسب در کنار فرزند امری است که باید از سوی متولیان جدی گرفته شود.»

وی یادآور شد: «بهترین سرمایه هر فرد، ارتباط تربیتی تنگاتنگ با والدین است و اگر تمایل به کاهش آسیب‌ها و مخاطرات دوره نوجوانی وجود دارد باید بستر ارتباط خانوادگی به صورت هدفمند تقویت شود.»

این پژوهشگر روانشناس کشور افزود: «بلوغ عاطفی در افراد از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و در این راستا نظام آموزشی سهم حساس و بسزایی دارد چرا که در نظام آموزشی کشور به مساله زندگی محوری کمتر توجه شده و اغلب توجه‌ها به بحث کنکور محوری است.»

نقی‌زاده عنوان کرد: «دانش‌آموزان باید در نظام آموزشی برای زندگی، بازار کسب و کار و در مجموع بحث های آینده و معماری زندگی آماده شوند.»

در پایان این همایش جلسه پرسش و پاسخ دانشجویان برگزار شد.

ثبت شده در تاریخ : ۱ / ۱۲ / ۱۳۹۵ ساعت : ۰۱:۴۱ - تعداد بازدید : 87