معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی اراک - برگزاری همایش ملی صلح و گفتگو در اندیشه امام خمینی (ره)

رسول اکرم (ص) : کمال نیکوکارى آن است که در نهان همان‌گونه رفتار کنی، که در آشکار.

همایش ملی صلح و گفتگو در اندیشه امام خمینی (ره) به همت معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اراک با حضور آیت الله دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه شهر اراک، دکتر علیرضا نظام آبادی دبیر هیات امناء و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی، دکتر شاهرخ حکمت معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اراک، اسماعیل تاج آباد رئیس شورای کلانشهر اراک، شهریار فولاوند مدیرکل آموزش و پرورش استان مرکزی، جمعی از نخبگان، پژوهشگران، استادان، کارکنان و دانشجویان در تالار امیرکبیر دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی اراک برگزار گردید.

در ابتدای مراسم دکتر شاهرخ حکمت دبیر همایش ملی صلح و گفتگو در اندیشه امام خمینی (ره) و معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی اراک گزارشی در ارتباط با همایش و روند برگزاری همایش بیان کردند.

وی افزود : شکل گیری کمیته های همایش ملی صلح و گفتگو در اندیشه امام خمینی (ره) از بهمن ماه 94 آغاز گردید و ارسال مقالات تا اردیبهشت ماه امسال ادامه داشت. در مرحله اول 71 مقاله از استان های سیستان و بلوچستان، قم، لرستان، خراسان رضوی، همدان، مرکزی، ایلام، خوزستان و اصفهان به دبیرخانه این همایش ارسال گردید که مجموعاً 35 اثر به تشخیص هیات داوری پذیرفته شد. در مرحله دوم نیز شش مقاله به عنوان برترین مقاله های همایش بصورت سخنرانی انتخاب شد و 29 مقاله نیز به صورت پوستری پذیرفته شده اند.

دکتر علیرضا نظام آبادی رئیس همایش ملی صلح و گفتگو در اندیشه امام خمینی (ره) و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان مرکزی گفت : امام خمینی (ره) اندیشمند برجسته جهانی است که در زنجیره نوابغ و متفکران و عالمان استان مرکزی به عنوان مهد مفاخر ایران می درخشد.

رئیس همایش ملی صلح و گفتگو در اندیشه امام خمینی (ره) افزود : امام راحل در شرایطی که ظلم ستم شاهی مردم را به ستوه آورده بود با جسارت انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند و تیزهوشی و درایت ویژه ای در این خصوص داشتند.

وی بیان کرد : این شخصیت بزرگ در راستای شکل گیری و حمایت از تشکیل دانشگاه آزاد اسلامی نیز زحمات زیادی کشیدند و امروز شاهد هستیم که تفکر عمیق ایشان به بار نشسته و حمایت هایی که در این خصوص انجام گرفته به کانون تولید علم و پرورش نیروهای کارآمد تبدیل شده است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اراک ادامه داد : دانشگاه آزاد اسلامی اراک رتبه 57 را در کل دانشگاه های کشور و رتبه ششم را در دانشگاه های آزاد اسلامی کشور داراست و به عنوان بزرگترین دانشگاه غرب کشور در حلقه علمی و آموزش عالی نقش آفرینی می کند.

در ادامه حضرت آیت الله دری نجف آبادی نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در این همایش گفت : مقوله صلح، گفتمان سازش و تعاریف و سطوح روابط حسنه از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید این مهم با جدیت دنبال شود.

آیت الله دری نجف آبادی افزود : عملکرد متهاجرانه آل سعود و داعش عامل بسیاری از مشکلات و برچسب های ناروایی است که این روزها به ساحت مقدس اسلام زده می شود.

وی گفت : رفتارهای آل سعود شرایطی ایجاد کرده که اسلام ناب محمدی که دین دوستی، اخوت، ایمان و حکمت است با چهره خشن معرفی شود و این جفا به این ین مترقی است.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی خاطرنشان کرد : امام راحل پایه گذار الگوی حکومتداری دینی است که توانسته در عصر حاضر مدافع اسلام ناب محمدی (ص) است و همه وظیفه دارند با تمام قدرت از آرمان های امام راحل، رهبر معظم انقلاب، شهدا و ارزش های اسلامی دفاع کنند و مراقب توطئه های دشمنان باشند.

آیت الله دری نجف آبادی ادامه داد : حفظ و تقویت وحدت ملی با پیوست های اسلامی و انقلابی از اصول اندیشه امام راحل است و در شرایط کنونی که در داخل کشور برخی جریان های خفته برای مشکل آفرینی وجود دارند، باید بصیرت و هوشیاری در مراقبت از دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی تلاش دو چندان کرد.

وی عنوان کرد : متاسفانه گروهک های تروریستی مثل داعش جنایتکار امروز به نام اسلام و با رویه بنی امیه وار، جنایت می کنند و قصد دارند چهره دین مبین اسلام را خشونت بار جلوه دهند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اضافه کرد : امیر المومنین (ع) وجود خود را برای هدایت دیگران می خواست و امام راحل نیز در سایه پیروی از پیشوای نخست شیعیان، همه وجود خود را برای مردم گذاشت و سراسر وجودشان عشق به خدمت و روشنگری دینی برای استقرار صلح، آرامش و دانامحوری در جامعه بود.

آیت الله دری نجف آبادی اظهار کرد : آثار و اندیشه های امام راحل گنجینه ارزشمندی است که بیش از پیش به جامعه به ویژه قشر جوان شناسانده شود و رویه ها و تفکرات ناب این متفکر قرن بیستم باید در رفتار و امور نهادینه شود.

وی گفت : امام راحل در راستای وحدت ملی کشور و وحدت امت اسلامی زحمات بسیاری زیادی کشیدند و این شخصیت بزرگ به اقیلت های مذهبی نیز توجه و نگاه ویژه داشتند چرا که معتقد بودند ادیان الهی همه برحق هستند و خرد و وحدت باید در میان پیروان ادیان الهی حاکم باشد.

امام جمعه اراک افزود : اسلام طرفدار صلح است و صلح و آرامش را در راستای کمال، عدالت، انسانیت، کرامت، آزادی و آزادگی انسان ها و بر اساس مبانی روش اسلامی مجاز و محق می داند.

در ادامه همایش مقالات برتر بصورت 6 سخنرانی و 29 پوستر ارائه شد.

ارائه دهندگان مقالات برتر عبارتند از : دکتر محمود قیوم زاده، دکتر فرانک سیدی، آقای مسعودخدیمی، دکتر حمیده حائری پور، آقای ولی الله عباسی و خانم آرزو دلفان بیرانوند.

در مراسم اختتامیه به نفرات برتر لوح سپاس و تندیس همایش و هدیه اهدا شد.

ثبت شده در تاریخ : ۱۰ / ۳ / ۱۳۹۵ ساعت : ۲۰:۱۸ - تعداد بازدید : 241